- Bewaar

- Bewaar
Amandelcake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten met 4 eetl. suiker stijf.
-
Klop de eidooiers met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa. Meng er met een houten lepel het amandelpoeder en het zout onder. Schep er voorzichtig de eiwitten onder.
-
Vet een bakvorm (Ø 24 cm) in met de lactosevrije boter en giet er het beslag in. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Meng de bloemsuiker onder het citroensap en bestrijk er de cake mee.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Rooster de amandelschilfers goudbruin en verdeel over de cake.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten met 4 eetl. suiker stijf.
-
Klop de eidooiers met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa. Meng er met een houten lepel het amandelpoeder en het zout onder. Schep er voorzichtig de eiwitten onder.
-
Vet een bakvorm (Ø 24 cm) in met de lactosevrije boter en giet er het beslag in. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Meng de bloemsuiker onder het citroensap en bestrijk er de cake mee.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Rooster de amandelschilfers goudbruin en verdeel over de cake.