Amandelcake
Amandelcake

Amandelcake

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 32.3 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 59.4 g
Suiker 55.6 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 17.4 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten met 4 eetl. suiker stijf.

  4. Klop de eidooiers met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa. Meng er met een houten lepel het amandelpoeder en het zout onder. Schep er voorzichtig de eiwitten onder.

  5. Vet een bakvorm (Ø 24 cm) in met de lactosevrije boter en giet er het beslag in. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Meng de bloemsuiker onder het citroensap en bestrijk er de cake mee.

  7. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Rooster de amandelschilfers goudbruin en verdeel over de cake.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten met 4 eetl. suiker stijf.

  4. Klop de eidooiers met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa. Meng er met een houten lepel het amandelpoeder en het zout onder. Schep er voorzichtig de eiwitten onder.

  5. Vet een bakvorm (Ø 24 cm) in met de lactosevrije boter en giet er het beslag in. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Meng de bloemsuiker onder het citroensap en bestrijk er de cake mee.

  7. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Rooster de amandelschilfers goudbruin en verdeel over de cake.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 32.3 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 59.4 g
Suiker 55.6 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 17.4 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal