- Bewaar

- Bewaar
Amandelgratin met ananas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de ananas in schijven van ± 1 cm dik. Verwijder de harde kern en de schil.
-
Meng het amandelpoeder en de bloemsuiker.
-
Bereiding:
-
Klop de zachte boter even op met de mixer. Meng 1/3 van het amandel-bloemsuikermengsel onder de boter.
-
Voeg het ei toe en klop op tot een luchtig geheel.
-
Voeg de rest van het amandel-bloemsuikermengsel toe en klop goed op.
-
Giet er de room en de amaretto bij en schep om.
-
Verdeel een dunne laag amandelroom over 6 lage ovenschaaltjes (iets groter dan een schijf ananas). Bedek met 2 of 3 schijfjes ananas en strooi er de amandelschilfers over.
-
Zet de schaaltjes ± 15 cm onder de ovengrill en laat enkele min. kleuren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de ananas in schijven van ± 1 cm dik. Verwijder de harde kern en de schil.
-
Meng het amandelpoeder en de bloemsuiker.
-
Bereiding:
-
Klop de zachte boter even op met de mixer. Meng 1/3 van het amandel-bloemsuikermengsel onder de boter.
-
Voeg het ei toe en klop op tot een luchtig geheel.
-
Voeg de rest van het amandel-bloemsuikermengsel toe en klop goed op.
-
Giet er de room en de amaretto bij en schep om.
-
Verdeel een dunne laag amandelroom over 6 lage ovenschaaltjes (iets groter dan een schijf ananas). Bedek met 2 of 3 schijfjes ananas en strooi er de amandelschilfers over.
-
Zet de schaaltjes ± 15 cm onder de ovengrill en laat enkele min. kleuren.