Appel in papillot
Appel in papillot

Appel in papillot

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 48.3 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Besmeer het midden van 4 vellen aluminiumfolie (± 30 bij 30 cm) met de boter.

  3. Schil de appelen en snij in partjes. Verdeel de partjes over de vellen aluminiumfolie (1/2 appel per vel). Bestrooi met de suiker en de kaneel. Besprenkel met het citroensap.

  4. Bevochtig elk sneetje cake met 1 eetl. amaretto of calvados. Schik boven op de appelen en vouw de papillotten dicht.

  5. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  6. Leg de papillotten 10 min. op een matig warme barbecue.

  7. Afwerking:
  8. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Tip

Voor kinderen kan u de amaretto of calvados vervangen door eenzelfde hoeveelheid rodebessensiroop.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Besmeer het midden van 4 vellen aluminiumfolie (± 30 bij 30 cm) met de boter.

  3. Schil de appelen en snij in partjes. Verdeel de partjes over de vellen aluminiumfolie (1/2 appel per vel). Bestrooi met de suiker en de kaneel. Besprenkel met het citroensap.

  4. Bevochtig elk sneetje cake met 1 eetl. amaretto of calvados. Schik boven op de appelen en vouw de papillotten dicht.

  5. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  6. Leg de papillotten 10 min. op een matig warme barbecue.

  7. Afwerking:
  8. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Tip

Voor kinderen kan u de amaretto of calvados vervangen door eenzelfde hoeveelheid rodebessensiroop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 48.3 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal