Appelcaketaart
Appelcaketaart

Appelcaketaart

1 u. 5 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 54.5 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Schil 3 appelen en snij ze in blokjes.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg de blokjes appel toe en laat even sudderen op een zacht vuur.

  5. Meng er het citroensap onder, dek af en laat nog 10 min. garen. Roer regelmatig om. Voeg de bloemsuiker toe en laat afkoelen.

  6. Scheid ondertussen de eidooiers van de eiwitten.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt 125 g boter in een kookpot. Klop er de suiker, de bloem en de eidooiers onder.

  10. Klop de eiwitten heel stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg.

  11. Vet een taartvorm (Ø 25 cm) in met 1 koffiel. boter. Leg er het taartdeeg (zonder het bakpapier) in en prik er enkele keren in met een vork.

  12. Verdeel de appelmoes over de taartbodem en bedek met het cakedeeg.

  13. Schil 1 appel en verdeel hem in 8 partjes. Maak in elk partje 4 inkepingen. Versier het deeg met de partjes.

  14. Zet de taart ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  15. Verwarm intussen de abrikozenconfituur.

  16. Afwerking:
  17. Schuif de taart op een rooster en bestrijk ze met de abrikozenconfituur.

Tip

- Voeg een snuifje kaneel toe aan de appelmoes. - Meng een borrelglaasje calvados, rum of amaretto onder het cakedeeg. Dat zorgt voor een apart aroma.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Schil 3 appelen en snij ze in blokjes.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg de blokjes appel toe en laat even sudderen op een zacht vuur.

  5. Meng er het citroensap onder, dek af en laat nog 10 min. garen. Roer regelmatig om. Voeg de bloemsuiker toe en laat afkoelen.

  6. Scheid ondertussen de eidooiers van de eiwitten.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt 125 g boter in een kookpot. Klop er de suiker, de bloem en de eidooiers onder.

  10. Klop de eiwitten heel stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg.

  11. Vet een taartvorm (Ø 25 cm) in met 1 koffiel. boter. Leg er het taartdeeg (zonder het bakpapier) in en prik er enkele keren in met een vork.

  12. Verdeel de appelmoes over de taartbodem en bedek met het cakedeeg.

  13. Schil 1 appel en verdeel hem in 8 partjes. Maak in elk partje 4 inkepingen. Versier het deeg met de partjes.

  14. Zet de taart ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  15. Verwarm intussen de abrikozenconfituur.

  16. Afwerking:
  17. Schuif de taart op een rooster en bestrijk ze met de abrikozenconfituur.

Tip

- Voeg een snuifje kaneel toe aan de appelmoes. - Meng een borrelglaasje calvados, rum of amaretto onder het cakedeeg. Dat zorgt voor een apart aroma.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 54.5 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal