- Bewaar

- Bewaar
Appelcaketaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + afkoelen)
-
Schil 3 appelen en snij ze in blokjes.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg de blokjes appel toe en laat even sudderen op een zacht vuur.
-
Meng er het citroensap onder, dek af en laat nog 10 min. garen. Roer regelmatig om. Voeg de bloemsuiker toe en laat afkoelen.
-
Scheid ondertussen de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 125 g boter in een kookpot. Klop er de suiker, de bloem en de eidooiers onder.
-
Klop de eiwitten heel stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg.
-
Vet een taartvorm (Ø 25 cm) in met 1 koffiel. boter. Leg er het taartdeeg (zonder het bakpapier) in en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel de appelmoes over de taartbodem en bedek met het cakedeeg.
-
Schil 1 appel en verdeel hem in 8 partjes. Maak in elk partje 4 inkepingen. Versier het deeg met de partjes.
-
Zet de taart ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Verwarm intussen de abrikozenconfituur.
-
Afwerking:
-
Schuif de taart op een rooster en bestrijk ze met de abrikozenconfituur.
- Voeg een snuifje kaneel toe aan de appelmoes. - Meng een borrelglaasje calvados, rum of amaretto onder het cakedeeg. Dat zorgt voor een apart aroma.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + afkoelen)
-
Schil 3 appelen en snij ze in blokjes.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg de blokjes appel toe en laat even sudderen op een zacht vuur.
-
Meng er het citroensap onder, dek af en laat nog 10 min. garen. Roer regelmatig om. Voeg de bloemsuiker toe en laat afkoelen.
-
Scheid ondertussen de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 125 g boter in een kookpot. Klop er de suiker, de bloem en de eidooiers onder.
-
Klop de eiwitten heel stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg.
-
Vet een taartvorm (Ø 25 cm) in met 1 koffiel. boter. Leg er het taartdeeg (zonder het bakpapier) in en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel de appelmoes over de taartbodem en bedek met het cakedeeg.
-
Schil 1 appel en verdeel hem in 8 partjes. Maak in elk partje 4 inkepingen. Versier het deeg met de partjes.
-
Zet de taart ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Verwarm intussen de abrikozenconfituur.
-
Afwerking:
-
Schuif de taart op een rooster en bestrijk ze met de abrikozenconfituur.
- Voeg een snuifje kaneel toe aan de appelmoes. - Meng een borrelglaasje calvados, rum of amaretto onder het cakedeeg. Dat zorgt voor een apart aroma.