Appeldonuts van bladerdeeg
Appeldonuts van bladerdeeg

Appeldonuts van bladerdeeg

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 11.1 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij een klein stukje van de boven- en onderkant van de appelen. Snij daarna elke appel in mooie schijven. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  4. Rol de vellen bladerdeeg met het bakpapier uit en leg op een bakplaat. Snij 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg (leg daarvoor de schijfjes appel op het bladerdeeg en snij de cirkels iets groter dan de appel).

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg elke appelschijf tussen 2 deegcirkels. Druk de zijkanten van het deeg goed tegen elkaar en tegen de rand van de appel. Duw ook in het midden van de appel het bladerdeeg tegen elkaar zodat u een donut krijgt. Klop het ei los en bestrijk er de donuts mee.

  8. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met een scheutje water en 1 eetl. citroensap.

  10. Haal de donuts uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Werk af met het glazuur en bestrooi met de suikerbolletjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij een klein stukje van de boven- en onderkant van de appelen. Snij daarna elke appel in mooie schijven. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  4. Rol de vellen bladerdeeg met het bakpapier uit en leg op een bakplaat. Snij 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg (leg daarvoor de schijfjes appel op het bladerdeeg en snij de cirkels iets groter dan de appel).

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg elke appelschijf tussen 2 deegcirkels. Druk de zijkanten van het deeg goed tegen elkaar en tegen de rand van de appel. Duw ook in het midden van de appel het bladerdeeg tegen elkaar zodat u een donut krijgt. Klop het ei los en bestrijk er de donuts mee.

  8. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met een scheutje water en 1 eetl. citroensap.

  10. Haal de donuts uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Werk af met het glazuur en bestrooi met de suikerbolletjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 11.1 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal