- Bewaar

- Bewaar
Appeldonuts van bladerdeeg
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij een klein stukje van de boven- en onderkant van de appelen. Snij daarna elke appel in mooie schijven. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Rol de vellen bladerdeeg met het bakpapier uit en leg op een bakplaat. Snij 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg (leg daarvoor de schijfjes appel op het bladerdeeg en snij de cirkels iets groter dan de appel).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg elke appelschijf tussen 2 deegcirkels. Druk de zijkanten van het deeg goed tegen elkaar en tegen de rand van de appel. Duw ook in het midden van de appel het bladerdeeg tegen elkaar zodat u een donut krijgt. Klop het ei los en bestrijk er de donuts mee.
-
Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met een scheutje water en 1 eetl. citroensap.
-
Haal de donuts uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Werk af met het glazuur en bestrooi met de suikerbolletjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij een klein stukje van de boven- en onderkant van de appelen. Snij daarna elke appel in mooie schijven. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Rol de vellen bladerdeeg met het bakpapier uit en leg op een bakplaat. Snij 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg (leg daarvoor de schijfjes appel op het bladerdeeg en snij de cirkels iets groter dan de appel).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg elke appelschijf tussen 2 deegcirkels. Druk de zijkanten van het deeg goed tegen elkaar en tegen de rand van de appel. Duw ook in het midden van de appel het bladerdeeg tegen elkaar zodat u een donut krijgt. Klop het ei los en bestrijk er de donuts mee.
-
Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met een scheutje water en 1 eetl. citroensap.
-
Haal de donuts uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Werk af met het glazuur en bestrooi met de suikerbolletjes.