Aspergequiche met gerookte en wilde zalm
Aspergequiche met gerookte en wilde zalm

Aspergequiche met gerookte en wilde zalm

1 u. 15 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 2.6 g
Vezel 2 g
Eiwit 19.8 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 45 min. in de oven

    Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en de groene-aspergepunten. Schil de witte asperges van de top naar de voet.

  2. Kook de witte asperges 10 min. in lichtgezouten water. Voeg na 7 min. de groene asperges toe. Giet voorzichtig af.

  3. Laat intussen de zalm uit blik uitlekken en maak los met een vork. Rasp de parmezaan.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los in de room. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Verdeel er de zalmreepjes en de uitgelekte zalm over. Voeg de witte en de groene asperges toe. Bestrooi met de geraspte parmezaan en overgiet met het eiermengsel.

  6. Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  7. Pluk de blaadjes van de waterkers en werk er de quiche mee af.

Tip
Tip

Deze quiche is lekker lauw en koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 45 min. in de oven

    Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en de groene-aspergepunten. Schil de witte asperges van de top naar de voet.

  2. Kook de witte asperges 10 min. in lichtgezouten water. Voeg na 7 min. de groene asperges toe. Giet voorzichtig af.

  3. Laat intussen de zalm uit blik uitlekken en maak los met een vork. Rasp de parmezaan.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los in de room. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Verdeel er de zalmreepjes en de uitgelekte zalm over. Voeg de witte en de groene asperges toe. Bestrooi met de geraspte parmezaan en overgiet met het eiermengsel.

  6. Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  7. Pluk de blaadjes van de waterkers en werk er de quiche mee af.

Tip
Tip

Deze quiche is lekker lauw en koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 15.4 g
Suiker 2.6 g
Vezel 2 g
Eiwit 19.8 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel LeFort Sterk blond bier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal