Avocado in krokant speklapje
Avocado in krokant speklapje

Avocado in krokant speklapje

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 116 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Snij de avocado's in 2. Snij elke helft in 3 partjes. Besprenkel met het limoensap.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Kruid de partjes avocado aan 1 kant met zwarte peper. Rol ze in een sneetje spek en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 à 12 min. krokant in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt met het bieslook en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.

Tip

Serveer de avocadohapjes warm of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Snij de avocado's in 2. Snij elke helft in 3 partjes. Besprenkel met het limoensap.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Kruid de partjes avocado aan 1 kant met zwarte peper. Rol ze in een sneetje spek en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 à 12 min. krokant in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt met het bieslook en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.

Tip

Serveer de avocadohapjes warm of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 116 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 1.3 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal