Avocado met ansjovismarinade
Avocado met ansjovismarinade

Avocado met ansjovismarinade

10 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Plet de ansjovisfilets fijn met een vork en meng met de olijfolie en de helft van het citroensap. Kruid met peper en het zeezout.

  3. Snij de rode ui in halve ringen.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Schil de avocado's, verwijder de pit en snij in de lengte in partjes. Besprenkel met het resterende citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de rucola over kleine bordjes. Leg de avocadopartjes in het midden en besprenkel met de ansjovisvinaigrette. Werk af met de rode ui en de kappertjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Plet de ansjovisfilets fijn met een vork en meng met de olijfolie en de helft van het citroensap. Kruid met peper en het zeezout.

  3. Snij de rode ui in halve ringen.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Schil de avocado's, verwijder de pit en snij in de lengte in partjes. Besprenkel met het resterende citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de rucola over kleine bordjes. Leg de avocadopartjes in het midden en besprenkel met de ansjovisvinaigrette. Werk af met de rode ui en de kappertjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal