Aziatische balletjes
Aziatische balletjes

Aziatische balletjes

30 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 32 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de limoen grondig en snij 2 à 3 brede repen van de schil met een dunschiller (niet het wit). Kook de repen 2 min. in een pannetje met water. Pers de limoen uit.

  3. Snipper het lente-uitje, de koriander en de gekookte limoenschil fijn.

  4. Rasp de gember en pers het knoflookteentje.

  5. Snij de mango en de ananas in blokjes van 2 cm, besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Bereiding:
  7. Meng het gehakt met het fijngesnipperde lente-uitje, de koriander, de limoenschil, de gember en het knoflook.

  8. Meng de sambal oelek onder het gehakt en rol gelijke balletjes. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel.

  9. Schuif de schotel ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Schik de ananas- en mangoblokjes op een schotel en verdeel er de warme balletjes over.

  12. Geef er prikkertjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de limoen grondig en snij 2 à 3 brede repen van de schil met een dunschiller (niet het wit). Kook de repen 2 min. in een pannetje met water. Pers de limoen uit.

  3. Snipper het lente-uitje, de koriander en de gekookte limoenschil fijn.

  4. Rasp de gember en pers het knoflookteentje.

  5. Snij de mango en de ananas in blokjes van 2 cm, besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Bereiding:
  7. Meng het gehakt met het fijngesnipperde lente-uitje, de koriander, de limoenschil, de gember en het knoflook.

  8. Meng de sambal oelek onder het gehakt en rol gelijke balletjes. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel.

  9. Schuif de schotel ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Schik de ananas- en mangoblokjes op een schotel en verdeel er de warme balletjes over.

  12. Geef er prikkertjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 32 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal