- Bewaar

- Bewaar
Aziatische balletjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was de limoen grondig en snij 2 à 3 brede repen van de schil met een dunschiller (niet het wit). Kook de repen 2 min. in een pannetje met water. Pers de limoen uit.
-
Snipper het lente-uitje, de koriander en de gekookte limoenschil fijn.
-
Rasp de gember en pers het knoflookteentje.
-
Snij de mango en de ananas in blokjes van 2 cm, besprenkel met de helft van het limoensap.
-
Bereiding:
-
Meng het gehakt met het fijngesnipperde lente-uitje, de koriander, de limoenschil, de gember en het knoflook.
-
Meng de sambal oelek onder het gehakt en rol gelijke balletjes. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel.
-
Schuif de schotel ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik de ananas- en mangoblokjes op een schotel en verdeel er de warme balletjes over.
-
Geef er prikkertjes bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was de limoen grondig en snij 2 à 3 brede repen van de schil met een dunschiller (niet het wit). Kook de repen 2 min. in een pannetje met water. Pers de limoen uit.
-
Snipper het lente-uitje, de koriander en de gekookte limoenschil fijn.
-
Rasp de gember en pers het knoflookteentje.
-
Snij de mango en de ananas in blokjes van 2 cm, besprenkel met de helft van het limoensap.
-
Bereiding:
-
Meng het gehakt met het fijngesnipperde lente-uitje, de koriander, de limoenschil, de gember en het knoflook.
-
Meng de sambal oelek onder het gehakt en rol gelijke balletjes. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel.
-
Schuif de schotel ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik de ananas- en mangoblokjes op een schotel en verdeel er de warme balletjes over.
-
Geef er prikkertjes bij.