Aziatische rolletjes van papier
Aziatische rolletjes van papier

Aziatische rolletjes van papier

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 1.4 g
Verzadigd vet 0.3 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 3.4 g
Vezel 3 g
Eiwit 10 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in staafjes van 5 cm. Rasp de wortel.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij samen met het knoflook en de lente-uitjes heel fijn. Meng samen met de sojasaus, het limoensap en de bruine suiker tot een oosters dipsausje.

  5. Bereiding:
  6. Laat je hulpkok de rijstnoedels 4 min. koken in water met een beetje zout. Giet af.

  7. Leg 1 vel rijstpapier kort in lauw water. Leg het voor je en schep er onderaan wat rijstnoedels op. Schik er wat wortelen, sojascheuten, komkommer, garnalen, blaadjes munt en koriander op.

  8. Vouw de onderkant van het rijstpapier over de vulling en de zijkanten naar binnen. Rol het daarna op. Maak zo 8 rolletjes.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de rolletjes met het dipsausje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in staafjes van 5 cm. Rasp de wortel.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij samen met het knoflook en de lente-uitjes heel fijn. Meng samen met de sojasaus, het limoensap en de bruine suiker tot een oosters dipsausje.

  5. Bereiding:
  6. Laat je hulpkok de rijstnoedels 4 min. koken in water met een beetje zout. Giet af.

  7. Leg 1 vel rijstpapier kort in lauw water. Leg het voor je en schep er onderaan wat rijstnoedels op. Schik er wat wortelen, sojascheuten, komkommer, garnalen, blaadjes munt en koriander op.

  8. Vouw de onderkant van het rijstpapier over de vulling en de zijkanten naar binnen. Rol het daarna op. Maak zo 8 rolletjes.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de rolletjes met het dipsausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 1.4 g
Verzadigd vet 0.3 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 3.4 g
Vezel 3 g
Eiwit 10 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal