Aziatische salade met gemarineerde zalmblokjes
Aziatische salade met gemarineerde zalmblokjes

Aziatische salade met gemarineerde zalmblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 31.3 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 28.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in blokjes van 2 cm.

  3. Rasp de gember.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  5. Pers de limoenen.

  6. Maak de marinade: meng de gember, het rode pepertje, het limoensap, de honing, de sesamolie en de sojasaus onder elkaar en kruid met zwarte peper.

  7. Doe er de zalmblokjes bij en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  8. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en haal er met een lepel de zaadjes in het midden uit. Snij in boogjes van 1/2 cm dik.

  9. Snij de wortelen in staafjes van 4 cm lang en een paar mm dik.

  10. Snipper de Chinese kool fijn.

  11. Bereiding:
  12. Haal de zalmblokjes uit de marinade en hou de marinade apart.

  13. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de zalmblokjes 4 à 5 min. mooi bruin aan alle kanten. Haal uit de pan.

  14. Giet het marinadevocht in de pan en laat 5 min. opwarmen.

  15. Meng ondertussen de sojascheuten, de stukjes komkommer, de Chinese kool en de wortelstaafjes onder elkaar. Overgiet met de warme dressing en laat 10 min. rusten.

  16. Rits intussen de blaadjes van de munt en de koriander en hak grof.

  17. Meng de groene kruiden onder de salade en leg er de zalmblokjes op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in blokjes van 2 cm.

  3. Rasp de gember.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  5. Pers de limoenen.

  6. Maak de marinade: meng de gember, het rode pepertje, het limoensap, de honing, de sesamolie en de sojasaus onder elkaar en kruid met zwarte peper.

  7. Doe er de zalmblokjes bij en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  8. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en haal er met een lepel de zaadjes in het midden uit. Snij in boogjes van 1/2 cm dik.

  9. Snij de wortelen in staafjes van 4 cm lang en een paar mm dik.

  10. Snipper de Chinese kool fijn.

  11. Bereiding:
  12. Haal de zalmblokjes uit de marinade en hou de marinade apart.

  13. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de zalmblokjes 4 à 5 min. mooi bruin aan alle kanten. Haal uit de pan.

  14. Giet het marinadevocht in de pan en laat 5 min. opwarmen.

  15. Meng ondertussen de sojascheuten, de stukjes komkommer, de Chinese kool en de wortelstaafjes onder elkaar. Overgiet met de warme dressing en laat 10 min. rusten.

  16. Rits intussen de blaadjes van de munt en de koriander en hak grof.

  17. Meng de groene kruiden onder de salade en leg er de zalmblokjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 31.3 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 28.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal