- Bewaar

- Bewaar
Aziatische salade met gemarineerde zalmblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
-
Pers de limoenen.
-
Maak de marinade: meng de gember, het rode pepertje, het limoensap, de honing, de sesamolie en de sojasaus onder elkaar en kruid met zwarte peper.
-
Doe er de zalmblokjes bij en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en haal er met een lepel de zaadjes in het midden uit. Snij in boogjes van 1/2 cm dik.
-
Snij de wortelen in staafjes van 4 cm lang en een paar mm dik.
-
Snipper de Chinese kool fijn.
-
Bereiding:
-
Haal de zalmblokjes uit de marinade en hou de marinade apart.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de zalmblokjes 4 à 5 min. mooi bruin aan alle kanten. Haal uit de pan.
-
Giet het marinadevocht in de pan en laat 5 min. opwarmen.
-
Meng ondertussen de sojascheuten, de stukjes komkommer, de Chinese kool en de wortelstaafjes onder elkaar. Overgiet met de warme dressing en laat 10 min. rusten.
-
Rits intussen de blaadjes van de munt en de koriander en hak grof.
-
Meng de groene kruiden onder de salade en leg er de zalmblokjes op.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in blokjes van 2 cm.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
-
Pers de limoenen.
-
Maak de marinade: meng de gember, het rode pepertje, het limoensap, de honing, de sesamolie en de sojasaus onder elkaar en kruid met zwarte peper.
-
Doe er de zalmblokjes bij en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en haal er met een lepel de zaadjes in het midden uit. Snij in boogjes van 1/2 cm dik.
-
Snij de wortelen in staafjes van 4 cm lang en een paar mm dik.
-
Snipper de Chinese kool fijn.
-
Bereiding:
-
Haal de zalmblokjes uit de marinade en hou de marinade apart.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de zalmblokjes 4 à 5 min. mooi bruin aan alle kanten. Haal uit de pan.
-
Giet het marinadevocht in de pan en laat 5 min. opwarmen.
-
Meng ondertussen de sojascheuten, de stukjes komkommer, de Chinese kool en de wortelstaafjes onder elkaar. Overgiet met de warme dressing en laat 10 min. rusten.
-
Rits intussen de blaadjes van de munt en de koriander en hak grof.
-
Meng de groene kruiden onder de salade en leg er de zalmblokjes op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers