Baba ganoush
Baba ganoush

Baba ganoush

50 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 2 g
Vezel 1 g
Eiwit 2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de aubergines in de lengte in 2 en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven (het vel mag zwartgeblakerd zijn). Draai regelmatig om.

  4. Haal uit de oven en schep het vruchtvlees uit de aubergines.

  5. Pers de limoen. Hou enkele blaadjes peterselie opzij voor de afwerking en mix de rest met de aubergines, 3 eetl. olijfolie, het gepelde knoflook, de tahin en het limoensap. Kruid met grof zeezout.

  6. Doe de dipsaus in een potje en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Werk af met peterselieblaadjes en de granaatappelpitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de aubergines in de lengte in 2 en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven (het vel mag zwartgeblakerd zijn). Draai regelmatig om.

  4. Haal uit de oven en schep het vruchtvlees uit de aubergines.

  5. Pers de limoen. Hou enkele blaadjes peterselie opzij voor de afwerking en mix de rest met de aubergines, 3 eetl. olijfolie, het gepelde knoflook, de tahin en het limoensap. Kruid met grof zeezout.

  6. Doe de dipsaus in een potje en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Werk af met peterselieblaadjes en de granaatappelpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 2 g
Vezel 1 g
Eiwit 2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal