- Bewaar

- Bewaar
Baba ganoush
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de aubergines in de lengte in 2 en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven (het vel mag zwartgeblakerd zijn). Draai regelmatig om.
-
Haal uit de oven en schep het vruchtvlees uit de aubergines.
-
Pers de limoen. Hou enkele blaadjes peterselie opzij voor de afwerking en mix de rest met de aubergines, 3 eetl. olijfolie, het gepelde knoflook, de tahin en het limoensap. Kruid met grof zeezout.
-
Doe de dipsaus in een potje en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Werk af met peterselieblaadjes en de granaatappelpitten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de aubergines in de lengte in 2 en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven (het vel mag zwartgeblakerd zijn). Draai regelmatig om.
-
Haal uit de oven en schep het vruchtvlees uit de aubergines.
-
Pers de limoen. Hou enkele blaadjes peterselie opzij voor de afwerking en mix de rest met de aubergines, 3 eetl. olijfolie, het gepelde knoflook, de tahin en het limoensap. Kruid met grof zeezout.
-
Doe de dipsaus in een potje en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Werk af met peterselieblaadjes en de granaatappelpitten.