- Bewaar

- Bewaar
Baba ganoush
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines middendoor, leg ze in een ovenschotel en schuif 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai de aubergines geregeld om. Het vel mag zwart kleuren.
-
Bereiding:
-
Haal de aubergines uit de oven en haal de steeltjes en het vel eraf. Schraap restjes vruchtvlees van het vel en hak al het vruchtvlees grof.
-
Mix het vruchtvlees met de wokolie, de olijfolie, het teentje knoflook, het amandelpoeder en het citroensap.
-
Kruid met peper en zout en versier met de komijn en munt.
Voor meer pit voegt u 3 takjes fijngehakte peterselie en 1/2 potje fijngehakte verse koriander toe in punt 2. Baba ganoush Baba ganoush is het Arabisch voor 'verwend papaatje'. Deze auberginepuree doet het goed bij bv. Libanese broodjes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines middendoor, leg ze in een ovenschotel en schuif 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai de aubergines geregeld om. Het vel mag zwart kleuren.
-
Bereiding:
-
Haal de aubergines uit de oven en haal de steeltjes en het vel eraf. Schraap restjes vruchtvlees van het vel en hak al het vruchtvlees grof.
-
Mix het vruchtvlees met de wokolie, de olijfolie, het teentje knoflook, het amandelpoeder en het citroensap.
-
Kruid met peper en zout en versier met de komijn en munt.
Voor meer pit voegt u 3 takjes fijngehakte peterselie en 1/2 potje fijngehakte verse koriander toe in punt 2. Baba ganoush Baba ganoush is het Arabisch voor 'verwend papaatje'. Deze auberginepuree doet het goed bij bv. Libanese broodjes