Bami met Chinese kool en kalkoen
Bami met Chinese kool en kalkoen

Bami met Chinese kool en kalkoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 45.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoensneden in reepjes (diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij de Chinese kool en de selder of de prei in reepjes.

  4. Versnipper de sjalot en de gember.

  5. Bereiding:
  6. Breng 1,5 L water aan de kook in een kookpot. Breek de noedels in stukken en leg ze erin. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Verhit de wok en voeg 1 eetl. rijstolie toe. Roerbak de reepjes kalkoen ± 7 min. Kruid met wokmarinadekruiden en haal ze uit de wok.

  8. Doe opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok. Voeg de gesnipperde sjalot toe, de gember en de selder of de prei. Roerbak 1 min. Voeg de Chinese kool en de diepgevroren paprikareepjes toe. Roerbak nog ± 5 min. Voeg de noedels, het rivierkreeftenvlees en de sojasaus toe en schep goed om. Laat even goed doorwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoensneden in reepjes (diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij de Chinese kool en de selder of de prei in reepjes.

  4. Versnipper de sjalot en de gember.

  5. Bereiding:
  6. Breng 1,5 L water aan de kook in een kookpot. Breek de noedels in stukken en leg ze erin. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Verhit de wok en voeg 1 eetl. rijstolie toe. Roerbak de reepjes kalkoen ± 7 min. Kruid met wokmarinadekruiden en haal ze uit de wok.

  8. Doe opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok. Voeg de gesnipperde sjalot toe, de gember en de selder of de prei. Roerbak 1 min. Voeg de Chinese kool en de diepgevroren paprikareepjes toe. Roerbak nog ± 5 min. Voeg de noedels, het rivierkreeftenvlees en de sojasaus toe en schep goed om. Laat even goed doorwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 45.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine des Hardonnières A.C. Chinon

Bekijk het recept digitaal