Banaan met kerrie en bloemkool
Banaan met kerrie en bloemkool

Banaan met kerrie en bloemkool

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 33.4 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 17.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de bloemkool in heel kleine roosjes. Laat diepvriesbloemkool oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de koriander en de munt fijn.

  5. Meng de munt met de yoghurt en kruid met peper en zout.

  6. Snij de boterboontjes in drie.

  7. Snij de uien grof.

  8. Bak de cashewnoten kort al roerend in de wok tot ze net bruin kleuren.

  9. Verwijder de schil van de bananen. Snij ze in de lengte in 4 en snij dan in plakjes van een halve cm. Besprenkel met citroensap.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst in 2 koppen lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) samen met de cashewnoten en het halve blokje bouillon voor pasta en rijst.

  12. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Bak de uien met het kerriepoeder al roerend gedurende 1 min.

  13. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. Voeg de groentebouillon, de boterboontjes en sojasaus toe en bak 5 min al roerend.

  14. Voeg de bananen toe en bak 1 min. terwijl u voorzichtig omroert. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met de koriander en dien op met de rijst. Giet er een streepje muntsaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de bloemkool in heel kleine roosjes. Laat diepvriesbloemkool oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de koriander en de munt fijn.

  5. Meng de munt met de yoghurt en kruid met peper en zout.

  6. Snij de boterboontjes in drie.

  7. Snij de uien grof.

  8. Bak de cashewnoten kort al roerend in de wok tot ze net bruin kleuren.

  9. Verwijder de schil van de bananen. Snij ze in de lengte in 4 en snij dan in plakjes van een halve cm. Besprenkel met citroensap.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst in 2 koppen lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) samen met de cashewnoten en het halve blokje bouillon voor pasta en rijst.

  12. Verhit de wok en voeg de olijfolie toe. Bak de uien met het kerriepoeder al roerend gedurende 1 min.

  13. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. Voeg de groentebouillon, de boterboontjes en sojasaus toe en bak 5 min al roerend.

  14. Voeg de bananen toe en bak 1 min. terwijl u voorzichtig omroert. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi met de koriander en dien op met de rijst. Giet er een streepje muntsaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 33.4 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 17.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Château de Brossay A.C. Cabernet d'Anjou

Bekijk het recept digitaal