Bananencake met gember en limoen
Bananencake met gember en limoen

Bananencake met gember en limoen

1 u. 20 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 57.7 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de limoenen.

  4. Rasp de gember heel fijn.

  5. Snij 1 banaan in schijfjes van 1/2 cm en besprenkel met 2 eetl. limoensap.

  6. Prak de overige bananen fijn en meng met de rest van het limoensap.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de vanille- en de rietsuiker tot een luchtige, romige massa.

  10. Voeg 200 g boter, de zelfrijzende bloem, de geprakte bananen, de geraspte gember en het snufje zout toe. Meng goed.

  11. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het deeg.

  12. Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi de bodem en de zijkanten met de amandelschilfers.

  13. Giet het deeg in de cakevorm en leg er de schijfjes banaan op.

  14. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Hebt u na enkele dagen nog cake over? Snij de cake dan in fijne plakjes en rooster krokant in de broodrooster. - U kan deze bananencake ook op een brunchbuffet serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de limoenen.

  4. Rasp de gember heel fijn.

  5. Snij 1 banaan in schijfjes van 1/2 cm en besprenkel met 2 eetl. limoensap.

  6. Prak de overige bananen fijn en meng met de rest van het limoensap.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de vanille- en de rietsuiker tot een luchtige, romige massa.

  10. Voeg 200 g boter, de zelfrijzende bloem, de geprakte bananen, de geraspte gember en het snufje zout toe. Meng goed.

  11. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het deeg.

  12. Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi de bodem en de zijkanten met de amandelschilfers.

  13. Giet het deeg in de cakevorm en leg er de schijfjes banaan op.

  14. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Hebt u na enkele dagen nog cake over? Snij de cake dan in fijne plakjes en rooster krokant in de broodrooster. - U kan deze bananencake ook op een brunchbuffet serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 57.7 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal