- Bewaar

- Bewaar
Bananencake met gember en limoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pers de limoenen.
-
Rasp de gember heel fijn.
-
Snij 1 banaan in schijfjes van 1/2 cm en besprenkel met 2 eetl. limoensap.
-
Prak de overige bananen fijn en meng met de rest van het limoensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de vanille- en de rietsuiker tot een luchtige, romige massa.
-
Voeg 200 g boter, de zelfrijzende bloem, de geprakte bananen, de geraspte gember en het snufje zout toe. Meng goed.
-
Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het deeg.
-
Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi de bodem en de zijkanten met de amandelschilfers.
-
Giet het deeg in de cakevorm en leg er de schijfjes banaan op.
-
Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
- Hebt u na enkele dagen nog cake over? Snij de cake dan in fijne plakjes en rooster krokant in de broodrooster. - U kan deze bananencake ook op een brunchbuffet serveren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pers de limoenen.
-
Rasp de gember heel fijn.
-
Snij 1 banaan in schijfjes van 1/2 cm en besprenkel met 2 eetl. limoensap.
-
Prak de overige bananen fijn en meng met de rest van het limoensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de vanille- en de rietsuiker tot een luchtige, romige massa.
-
Voeg 200 g boter, de zelfrijzende bloem, de geprakte bananen, de geraspte gember en het snufje zout toe. Meng goed.
-
Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het deeg.
-
Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi de bodem en de zijkanten met de amandelschilfers.
-
Giet het deeg in de cakevorm en leg er de schijfjes banaan op.
-
Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
- Hebt u na enkele dagen nog cake over? Snij de cake dan in fijne plakjes en rooster krokant in de broodrooster. - U kan deze bananencake ook op een brunchbuffet serveren.