Barbecueburger met gegrilde courgette en mozzarella
Barbecueburger met gegrilde courgette en mozzarella

Barbecueburger met gegrilde courgette en mozzarella

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 875 kcal
Vet 50.7 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 10.5 g
Vezel 6 g
Eiwit 47.6 g
Zout 5.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Snij de sneetjes bacon in 2. Meng de helft van de olijfolie met de oregano.

  3. Leg de plakken courgette op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de oregano-olie. Kruid met peper en zout. Leg ook de bacon op de bakplaat. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege om.

  4. Snij intussen de kerstomaten in schijfjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap.

  5. Zet het Turks brood de laatste 6 min. mee in de oven op het ovenrooster.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grillpan en bak de barbecueburgers ± 3 min. aan elke kant.

  7. Snij het brood open. Verdeel de slamix, de kerstomaten en de avocado over de onderste helft. Schik er dan de burgers, de mozzarella en de bacon op. Verdeel er de srirachasaus over. Vouw de plakken courgette dubbel en schik ze op het brood. Werk af met de geroosterde uitjes.

  8. Dek het brood af met de bovenste helft en snij in 4 gelijke stukken. Zet vast met een prikker.

Tip
Barbecueweer?

Bak de burgers en het brood dan op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Snij de sneetjes bacon in 2. Meng de helft van de olijfolie met de oregano.

  3. Leg de plakken courgette op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de oregano-olie. Kruid met peper en zout. Leg ook de bacon op de bakplaat. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege om.

  4. Snij intussen de kerstomaten in schijfjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap.

  5. Zet het Turks brood de laatste 6 min. mee in de oven op het ovenrooster.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grillpan en bak de barbecueburgers ± 3 min. aan elke kant.

  7. Snij het brood open. Verdeel de slamix, de kerstomaten en de avocado over de onderste helft. Schik er dan de burgers, de mozzarella en de bacon op. Verdeel er de srirachasaus over. Vouw de plakken courgette dubbel en schik ze op het brood. Werk af met de geroosterde uitjes.

  8. Dek het brood af met de bovenste helft en snij in 4 gelijke stukken. Zet vast met een prikker.

Tip
Barbecueweer?

Bak de burgers en het brood dan op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 875 kcal
Vet 50.7 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 10.5 g
Vezel 6 g
Eiwit 47.6 g
Zout 5.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Jean Gamay Noir Vin de France Bier Troubadour Magma amberkleurige tripel IPA

Bekijk het recept digitaal