Bladerdeegtaartje met courgette en mozzarella
Bladerdeegtaartje met courgette en mozzarella

Bladerdeegtaartje met courgette en mozzarella

50 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 46.4 g
Koolhydraat 43.8 g
Eiwit 14.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de plakken bladerdeeg 10 min. ontdooien op kamertemperatuur.

  4. Prik er een paar keer in met een vork.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in dunne plakjes.

  6. Snij de citroen in 8 dunne schijfjes.

  7. Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik er de plakken bladerdeeg op.

  11. Besmeer de plakken tot op 1 cm van de rand rijkelijk met een of verschillende soorten hummus naar keuze. Vouw de randen 1/2 cm naar binnen.

  12. Verdeel er de plakjes courgette over en leg er 2 schijfjes citroen op. Kruid met de tijm, peper en zout en bestuif met olijfolie.

  13. Zet de taartjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal de taartjes uit de oven en verdeel er de stukjes mozzarella over. Zet nog enkele min. in de oven tot de kaas lichtjes gesmolten is. Haal uit de oven en verwijder de schijfjes citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de plakken bladerdeeg 10 min. ontdooien op kamertemperatuur.

  4. Prik er een paar keer in met een vork.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in dunne plakjes.

  6. Snij de citroen in 8 dunne schijfjes.

  7. Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik er de plakken bladerdeeg op.

  11. Besmeer de plakken tot op 1 cm van de rand rijkelijk met een of verschillende soorten hummus naar keuze. Vouw de randen 1/2 cm naar binnen.

  12. Verdeel er de plakjes courgette over en leg er 2 schijfjes citroen op. Kruid met de tijm, peper en zout en bestuif met olijfolie.

  13. Zet de taartjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal de taartjes uit de oven en verdeel er de stukjes mozzarella over. Zet nog enkele min. in de oven tot de kaas lichtjes gesmolten is. Haal uit de oven en verwijder de schijfjes citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 46.4 g
Koolhydraat 43.8 g
Eiwit 14.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Wijn Veneto I.G.T. Garganega - Le Cenge - Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal