- Bewaar

- Bewaar
Blanquette van kabeljauw
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de diepgevroren kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 4 stukken.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Snij de wortelen en de selder in staafjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met hoge rand en bak de champignons op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de wortelen en selder 5 min. Roer er de bloem goed onder en overgiet met de visbouillon. Laat indikken. Leg er de stukken vis bovenop en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Klop de eidooier los met een vork en meng er de room onder. Voeg 1 eetl. kookvocht van de blanquette toe en roer goed.
-
Doe de champignons en de roommengeling bij de blanquette. Meng goed en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden rijkelijk met de peterselie en serveer met de rijst.
Kids: U kan de groenten ook mixen en eventueel extra bouillon toevoegen om het wat vloeibaarder te maken. Voeg de rijst en enkele stukjes vis toe. Dien op met brood. Voor de allerkleinsten kan u de groenten, de vis en de rijst mixen.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de diepgevroren kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 4 stukken.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Snij de wortelen en de selder in staafjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met hoge rand en bak de champignons op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de wortelen en selder 5 min. Roer er de bloem goed onder en overgiet met de visbouillon. Laat indikken. Leg er de stukken vis bovenop en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Klop de eidooier los met een vork en meng er de room onder. Voeg 1 eetl. kookvocht van de blanquette toe en roer goed.
-
Doe de champignons en de roommengeling bij de blanquette. Meng goed en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden rijkelijk met de peterselie en serveer met de rijst.
Kids: U kan de groenten ook mixen en eventueel extra bouillon toevoegen om het wat vloeibaarder te maken. Voeg de rijst en enkele stukjes vis toe. Dien op met brood. Voor de allerkleinsten kan u de groenten, de vis en de rijst mixen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny