Blinde vink met champignons in romig biersausje
Blinde vink met champignons in romig biersausje

Blinde vink met champignons in romig biersausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat diepgevroren blinde vinken oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm.

  7. Snij de champignons in 6 of 8, afhankelijk van de dikte.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  10. Roerbak de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook, de blokjes wortel, de stukjes champignon en de spekblokjes 5 min. in dezelfde kookpot.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en het bier, en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 5 min. afgedekt sudderen.

  12. Roer er de lichte room en de mosterd onder. Leg de blinde vinken op de groenten.

  13. Zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat nog ± 25 min. verder garen op een matig vuur.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met aardappelpuree.

Tip

Deze blinde vinken zijn ook lekker met een prei- of broccolistoemp

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat diepgevroren blinde vinken oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm.

  7. Snij de champignons in 6 of 8, afhankelijk van de dikte.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  10. Roerbak de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook, de blokjes wortel, de stukjes champignon en de spekblokjes 5 min. in dezelfde kookpot.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en het bier, en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 5 min. afgedekt sudderen.

  12. Roer er de lichte room en de mosterd onder. Leg de blinde vinken op de groenten.

  13. Zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat nog ± 25 min. verder garen op een matig vuur.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met aardappelpuree.

Tip

Deze blinde vinken zijn ook lekker met een prei- of broccolistoemp

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal