- Bewaar

- Bewaar
Blinde vink met champignons in romig biersausje
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren blinde vinken oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm.
-
Snij de champignons in 6 of 8, afhankelijk van de dikte.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Roerbak de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook, de blokjes wortel, de stukjes champignon en de spekblokjes 5 min. in dezelfde kookpot.
-
Overgiet met de kippenbouillon en het bier, en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 5 min. afgedekt sudderen.
-
Roer er de lichte room en de mosterd onder. Leg de blinde vinken op de groenten.
-
Zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat nog ± 25 min. verder garen op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelpuree.
Deze blinde vinken zijn ook lekker met een prei- of broccolistoemp
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren blinde vinken oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm.
-
Snij de champignons in 6 of 8, afhankelijk van de dikte.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Roerbak de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook, de blokjes wortel, de stukjes champignon en de spekblokjes 5 min. in dezelfde kookpot.
-
Overgiet met de kippenbouillon en het bier, en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 5 min. afgedekt sudderen.
-
Roer er de lichte room en de mosterd onder. Leg de blinde vinken op de groenten.
-
Zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat nog ± 25 min. verder garen op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelpuree.
Deze blinde vinken zijn ook lekker met een prei- of broccolistoemp
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje