Bloemenbrood met pompoen en coppa
Bloemenbrood met pompoen en coppa

Bloemenbrood met pompoen en coppa

45 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2176 kj
Energie 520 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 45.8 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 13 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en de draden en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de pompoen toe en stoof nog ± 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en voeg de salie toe. Mix tot een gladde puree.

  5. Rol het eerste bladerdeeg met bakpapier uit op een ovenplaat. Besmeer met de pompoenpuree en beleg met de sneetjes coppa. Leg er de andere rol bladerdeeg over.

  6. Snij ‘bloemblaadjes’ uit het deeg, ± 5 cm van het midden van het deeg. Draai elk reepje twee keer om. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en de draden en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de pompoen toe en stoof nog ± 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en voeg de salie toe. Mix tot een gladde puree.

  5. Rol het eerste bladerdeeg met bakpapier uit op een ovenplaat. Besmeer met de pompoenpuree en beleg met de sneetjes coppa. Leg er de andere rol bladerdeeg over.

  6. Snij ‘bloemblaadjes’ uit het deeg, ± 5 cm van het midden van het deeg. Draai elk reepje twee keer om. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2176 kj
Energie 520 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 45.8 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 13 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal