Bloemkool in bechamelsaus (lactosevrij)
Bloemkool in bechamelsaus (lactosevrij)

Bloemkool in bechamelsaus (lactosevrij)

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 20.8 g
Eiwit 10.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Bereiding:
  4. Breng de bloemkoolroosjes aan de kook in een kookpot met lichtgezouten water. Kook ± 15 min. beetgaar (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).

  5. Maak ondertussen de saus: smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng beetje bij beetje en al roerend aan met de lactosevrije melk, tot de saus bindt. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Meng de bloemkoolroosjes onder de bechamelsaus en serveer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Bereiding:
  4. Breng de bloemkoolroosjes aan de kook in een kookpot met lichtgezouten water. Kook ± 15 min. beetgaar (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).

  5. Maak ondertussen de saus: smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng beetje bij beetje en al roerend aan met de lactosevrije melk, tot de saus bindt. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Meng de bloemkoolroosjes onder de bechamelsaus en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 20.8 g
Eiwit 10.6 g

Bekijk het recept digitaal