Bloemkoolspread met garnalen
Bloemkoolspread met garnalen

Bloemkoolspread met garnalen

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 6.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Hak ondertussen de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Prak de uitgelekte bloemkool fijn met een vork en meng er de Griekse yoghurt, het fijngesnipperde knoflook en de fijngehakte hazelnoten onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Bestrooi met de garnalen.

  7. Afwerking:
  8. Werk af met de muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Hak ondertussen de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Prak de uitgelekte bloemkool fijn met een vork en meng er de Griekse yoghurt, het fijngesnipperde knoflook en de fijngehakte hazelnoten onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Bestrooi met de garnalen.

  7. Afwerking:
  8. Werk af met de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 6.4 g

Bekijk het recept digitaal