Boomstammetje met penne en romige spitskool
Boomstammetje met penne en romige spitskool

Boomstammetje met penne en romige spitskool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 905 kcal
Vet 40.7 g
Verzadigd vet 21.5 g
Koolhydraat 84.8 g
Suiker 12.3 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 46.9 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de spitskool in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de boomstammetjes goudbruin aan alle kanten. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. verder garen.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de spitskool en de salieblaadjes onder en roerbak 5 min.

  9. Overgiet met de room en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat nog 5 à 10 min. verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Meng de spitskool onder de penne en serveer met een boomstammetje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min 1 Kook 30 g penne, 100 g fijngesneden spitskool en 1 blaadje salie 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de spitskool in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de boomstammetjes goudbruin aan alle kanten. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. verder garen.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de spitskool en de salieblaadjes onder en roerbak 5 min.

  9. Overgiet met de room en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat nog 5 à 10 min. verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Meng de spitskool onder de penne en serveer met een boomstammetje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min 1 Kook 30 g penne, 100 g fijngesneden spitskool en 1 blaadje salie 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 905 kcal
Vet 40.7 g
Verzadigd vet 21.5 g
Koolhydraat 84.8 g
Suiker 12.3 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 46.9 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Waratah Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië

Bekijk het recept digitaal