- Bewaar

- Bewaar
Broccoligratin met tropische tongfilets
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauzes Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Snij de broccoli's in kleine roosjes. Kook ze 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Laat ondertussen de tropische tongfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper het bieslook fijn en meng met de panko. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hak de broccoliroosjes grof en verdeel over een ovenschaal.
-
Schik de tropische tongfilets naast elkaar op de broccoliroosjes.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Meng er de kruidenkaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de vis en bestrooi met de gekruide panko. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met pasta of gekookte aardappelen.
Vervang de broccoli door bloemkool en laat de kruidenkaas weg. Breng de saus in stap 4 ook op smaak met 1 à 2 eetl. kerriepoeder.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauzes Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Snij de broccoli's in kleine roosjes. Kook ze 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Laat ondertussen de tropische tongfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper het bieslook fijn en meng met de panko. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hak de broccoliroosjes grof en verdeel over een ovenschaal.
-
Schik de tropische tongfilets naast elkaar op de broccoliroosjes.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Meng er de kruidenkaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de saus over de vis en bestrooi met de gekruide panko. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met pasta of gekookte aardappelen.
Vervang de broccoli door bloemkool en laat de kruidenkaas weg. Breng de saus in stap 4 ook op smaak met 1 à 2 eetl. kerriepoeder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauzes Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc Monte Palma - Verdejo - D.O. Rueda - Spanje