Broccolipuree met saus van mini-uien en blinde vink
Broccolipuree met saus van mini-uien en blinde vink

Broccolipuree met saus van mini-uien en blinde vink

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 13.5 g
Koolhydraat 38.8 g
Suiker 6.5 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 43.7 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de uien in dunne kwartjes.

  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Snij de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  4. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoli toe. Giet af en prak met 1 eetl. boter tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 2 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken goudbruin aan alle kanten. Voeg de uien toe en bak 5 min. Overgiet met de rode wijn en de runderfond en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Verdeel de puree over de borden en schik er en een blinde vink naast. Lepel er de uiensaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de uien in dunne kwartjes.

  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Snij de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  4. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoli toe. Giet af en prak met 1 eetl. boter tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 2 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken goudbruin aan alle kanten. Voeg de uien toe en bak 5 min. Overgiet met de rode wijn en de runderfond en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Verdeel de puree over de borden en schik er en een blinde vink naast. Lepel er de uiensaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 13.5 g
Koolhydraat 38.8 g
Suiker 6.5 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 43.7 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Bruin Donker abdijbier Wijn Artisans Partisans 'Lunà' A.O.P. Fitou

Bekijk het recept digitaal