Brochettes met ovenaardappeltjes en Griekse salade
Brochettes met ovenaardappeltjes en Griekse salade

Brochettes met ovenaardappeltjes en Griekse salade

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 38.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ± 2 cm. Leg ze naast elkaar in een ruime ovenschaal. Besprenkel met 4 eetl. olie uit de bokaal met kaasblokjes en meng goed door elkaar. Bak 25 à 30 min. gaar in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de rode ui in ringen, de halve komkommer in schijfjes en de tomaten in partjes.

  6. Meng de gemengde sla met de uiringen, de komkommerschijfjes, de tomatenpartjes en de kaasblokjes.

  7. Maak de dressing: roer 1 eetl. olie uit de bokaal met kaasblokjes onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  9. Gril de brochettes naar smaak 5 à 10 min. op de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel de salade vlak voor het opdienen met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ± 2 cm. Leg ze naast elkaar in een ruime ovenschaal. Besprenkel met 4 eetl. olie uit de bokaal met kaasblokjes en meng goed door elkaar. Bak 25 à 30 min. gaar in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de rode ui in ringen, de halve komkommer in schijfjes en de tomaten in partjes.

  6. Meng de gemengde sla met de uiringen, de komkommerschijfjes, de tomatenpartjes en de kaasblokjes.

  7. Maak de dressing: roer 1 eetl. olie uit de bokaal met kaasblokjes onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  9. Gril de brochettes naar smaak 5 à 10 min. op de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel de salade vlak voor het opdienen met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 38.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Abdijbie

Bekijk het recept digitaal