Brochettes van biefstuk met rijst en salsa van zuiderse groenten
Brochettes van biefstuk met rijst en salsa van zuiderse groenten

Brochettes van biefstuk met rijst en salsa van zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 59.6 g
Suiker 10.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 47.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de biefstukken in de lengte in 2. Steek elk stuk in waaiervorm op een brochettestokje.

  4. Bereiding:
  5. Meng 3 eetl. olijfolie met het paprikapoeder, de tijm, peper en zout. Bestrijk de brochettes ermee en laat 30 min. marineren.

  6. Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de diepgevroren groentemix 10 min. Overgiet met de kerstomatensalsa en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen.

  8. Verhit een grillpan en bak de brochettes 1 à 2 min. aan elke kant. Laat nog verder bakken naar smaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de biefstukken in de lengte in 2. Steek elk stuk in waaiervorm op een brochettestokje.

  4. Bereiding:
  5. Meng 3 eetl. olijfolie met het paprikapoeder, de tijm, peper en zout. Bestrijk de brochettes ermee en laat 30 min. marineren.

  6. Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de diepgevroren groentemix 10 min. Overgiet met de kerstomatensalsa en kruid met peper en zout. Laat 10 min. sudderen.

  8. Verhit een grillpan en bak de brochettes 1 à 2 min. aan elke kant. Laat nog verder bakken naar smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 59.6 g
Suiker 10.7 g
Vezel 4 g
Eiwit 47.1 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal