Broodhapje met krab
Broodhapje met krab

Broodhapje met krab

10 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kj
Energie 165 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 8.6 g
Suiker 1 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min
  2. Kook de kwarteleitjes 3 min. in water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  3. Maak met een dunschiller 4 linten van de ongeschilde komkommer (in de lengte) en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  5. Snij de korsten van de sneetjes brood.

  6. Besmeer het witte brood met de krabsalade en verdeel er de schijfjes radijs over. Bedek met het bruine brood.

  7. Snij de boterham in 4 gelijke stukken. Wikkel een komkommerlint rond elk stuk en eindig bovenaan met het lint. Prik 2 halve kwarteleitjes in elk stuk.

Tip
Variant

Ook lekker met noordzeesalade of tonijnsalade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min
  2. Kook de kwarteleitjes 3 min. in water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  3. Maak met een dunschiller 4 linten van de ongeschilde komkommer (in de lengte) en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  5. Snij de korsten van de sneetjes brood.

  6. Besmeer het witte brood met de krabsalade en verdeel er de schijfjes radijs over. Bedek met het bruine brood.

  7. Snij de boterham in 4 gelijke stukken. Wikkel een komkommerlint rond elk stuk en eindig bovenaan met het lint. Prik 2 halve kwarteleitjes in elk stuk.

Tip
Variant

Ook lekker met noordzeesalade of tonijnsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kj
Energie 165 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 8.6 g
Suiker 1 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal