- Bewaar

- Bewaar
Brownie Cheesecake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Hou 4 eetl. siroop van de noordkrieken opzij en giet de rest af. Laat de krieken goed uitlekken.
-
Smelt de chocolade samen met de boter, 150 g kristalsuiker, de lichtbruine suiker, de kandijsiroop en het opengesneden vanillestokje (zonder de zaadjes) au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Klop 2 eieren los in een mengkom.
-
Verwijder het vanillestokje uit het lauwe chocolademengsel en roer het mengsel onder de losgeklopte eieren.
-
Zeef er de bloem, het amandelpoeder, het cacaopoeder en het bakpoeder over. Roer goed onder elkaar.
-
Leg een vel bakpapier in een springvorm (Ø ± 25 cm) en giet er het deeg in. Bedek met de noordkrieken. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de brownietaart uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Klop intussen de roomkaas samen met 80 g kristalsuiker, het citroensap en de vanillezaadjes tot een romige massa.
-
Meng er de room onder en roer er daarna een voor een 3 eieren onder. Voeg 4 eetl. siroop van de noordkrieken toe en roer heel kort voor een gemarmerd effect. Giet het mengsel over de afgekoelde kriekenbrownie. Laat 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Hou 4 eetl. siroop van de noordkrieken opzij en giet de rest af. Laat de krieken goed uitlekken.
-
Smelt de chocolade samen met de boter, 150 g kristalsuiker, de lichtbruine suiker, de kandijsiroop en het opengesneden vanillestokje (zonder de zaadjes) au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Klop 2 eieren los in een mengkom.
-
Verwijder het vanillestokje uit het lauwe chocolademengsel en roer het mengsel onder de losgeklopte eieren.
-
Zeef er de bloem, het amandelpoeder, het cacaopoeder en het bakpoeder over. Roer goed onder elkaar.
-
Leg een vel bakpapier in een springvorm (Ø ± 25 cm) en giet er het deeg in. Bedek met de noordkrieken. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de brownietaart uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Klop intussen de roomkaas samen met 80 g kristalsuiker, het citroensap en de vanillezaadjes tot een romige massa.
-
Meng er de room onder en roer er daarna een voor een 3 eieren onder. Voeg 4 eetl. siroop van de noordkrieken toe en roer heel kort voor een gemarmerd effect. Giet het mengsel over de afgekoelde kriekenbrownie. Laat 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.