Brownie Cheesecake
Brownie Cheesecake

Brownie Cheesecake

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 38.6 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 10.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  3. Hou 4 eetl. siroop van de noordkrieken opzij en giet de rest af. Laat de krieken goed uitlekken.

  4. Smelt de chocolade samen met de boter, 150 g kristalsuiker, de lichtbruine suiker, de kandijsiroop en het opengesneden vanillestokje (zonder de zaadjes) au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Klop 2 eieren los in een mengkom.

  8. Verwijder het vanillestokje uit het lauwe chocolademengsel en roer het mengsel onder de losgeklopte eieren.

  9. Zeef er de bloem, het amandelpoeder, het cacaopoeder en het bakpoeder over. Roer goed onder elkaar.

  10. Leg een vel bakpapier in een springvorm (Ø ± 25 cm) en giet er het deeg in. Bedek met de noordkrieken. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de brownietaart uit de oven en laat volledig afkoelen.

  12. Klop intussen de roomkaas samen met 80 g kristalsuiker, het citroensap en de vanillezaadjes tot een romige massa.

  13. Meng er de room onder en roer er daarna een voor een 3 eieren onder. Voeg 4 eetl. siroop van de noordkrieken toe en roer heel kort voor een gemarmerd effect. Giet het mengsel over de afgekoelde kriekenbrownie. Laat 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  3. Hou 4 eetl. siroop van de noordkrieken opzij en giet de rest af. Laat de krieken goed uitlekken.

  4. Smelt de chocolade samen met de boter, 150 g kristalsuiker, de lichtbruine suiker, de kandijsiroop en het opengesneden vanillestokje (zonder de zaadjes) au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Klop 2 eieren los in een mengkom.

  8. Verwijder het vanillestokje uit het lauwe chocolademengsel en roer het mengsel onder de losgeklopte eieren.

  9. Zeef er de bloem, het amandelpoeder, het cacaopoeder en het bakpoeder over. Roer goed onder elkaar.

  10. Leg een vel bakpapier in een springvorm (Ø ± 25 cm) en giet er het deeg in. Bedek met de noordkrieken. Zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de brownietaart uit de oven en laat volledig afkoelen.

  12. Klop intussen de roomkaas samen met 80 g kristalsuiker, het citroensap en de vanillezaadjes tot een romige massa.

  13. Meng er de room onder en roer er daarna een voor een 3 eieren onder. Voeg 4 eetl. siroop van de noordkrieken toe en roer heel kort voor een gemarmerd effect. Giet het mengsel over de afgekoelde kriekenbrownie. Laat 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 38.6 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 10.2 g

Bekijk het recept digitaal