Bruschetta classica
Bruschetta classica

Bruschetta classica

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 8.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rooster het brood in een broodrooster of leg het 8 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Snij elk sneetje in 2.

  3. Verwijder ondertussen de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  4. Scheur de mozzarella en de basilicumblaadjes in kleinere stukken.

  5. Wrijf 1 kant van de sneetjes brood in met het gepelde en in 2 gesneden teentje knoflook. Verdeel er de tomatenblokjes over en plet lichtjes met een vork. Verdeel er de mozzarella en het basilicum over en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Besprenkel met de olijfolie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rooster het brood in een broodrooster of leg het 8 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Snij elk sneetje in 2.

  3. Verwijder ondertussen de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  4. Scheur de mozzarella en de basilicumblaadjes in kleinere stukken.

  5. Wrijf 1 kant van de sneetjes brood in met het gepelde en in 2 gesneden teentje knoflook. Verdeel er de tomatenblokjes over en plet lichtjes met een vork. Verdeel er de mozzarella en het basilicum over en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Besprenkel met de olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 8.9 g

Bekijk het recept digitaal