Bruschetta met zwarte pens
Bruschetta met zwarte pens

Bruschetta met zwarte pens

Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Rooster de sneetjes peperkoek in een broodrooster of onder de ovengrill. Hak ze heel fijn met een groot mes.

  5. Snipper de sjalot fijn en rasp de ongeschilde appel.

  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig.

  7. Voeg de geraspte appel toe en bak 2 min.

  8. Haal het vel van de zwarte pensen en prak het vlees met een vork fijn in de pan. Roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  9. Snij het stokbrood in 15 gelijke sneetjes en verdeel er de zwarte pens over. Bestrooi met de peperkoek.

  10. Schik de sneetjes stokbrood naast elkaar op een bakplaat en zet ze ± 5 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met een blaadje peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Rooster de sneetjes peperkoek in een broodrooster of onder de ovengrill. Hak ze heel fijn met een groot mes.

  5. Snipper de sjalot fijn en rasp de ongeschilde appel.

  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig.

  7. Voeg de geraspte appel toe en bak 2 min.

  8. Haal het vel van de zwarte pensen en prak het vlees met een vork fijn in de pan. Roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  9. Snij het stokbrood in 15 gelijke sneetjes en verdeel er de zwarte pens over. Bestrooi met de peperkoek.

  10. Schik de sneetjes stokbrood naast elkaar op een bakplaat en zet ze ± 5 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met een blaadje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 88 kcal
Vet 3.8 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal