Bulgur met edamame, komkommer en mango
Bulgur met edamame, komkommer en mango

Bulgur met edamame, komkommer en mango

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 366 kcal
Vet 11.4 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 48.2 g
Suiker 17.8 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 13.4 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Schil de mango en snij in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een lepel en snij in blokjes.

  7. Pers de limoen.

  8. Pers het knoflook en rasp de gember.

  9. Bereiding:
  10. (15 min.)

  11. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Giet intussen kokend water over de sojabonen, dek af en laat 10 min. rusten. Giet af en haal de bonen uit de peultjes.

  13. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de bulgur met de mango, de komkommer, de lente-uitjes en de edamameboontjes.

  15. Afwerking:
  16. Meng de dressing onder de bulgur. Werk af met de radijsscheuten en de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Schil de mango en snij in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een lepel en snij in blokjes.

  7. Pers de limoen.

  8. Pers het knoflook en rasp de gember.

  9. Bereiding:
  10. (15 min.)

  11. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Giet intussen kokend water over de sojabonen, dek af en laat 10 min. rusten. Giet af en haal de bonen uit de peultjes.

  13. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de bulgur met de mango, de komkommer, de lente-uitjes en de edamameboontjes.

  15. Afwerking:
  16. Meng de dressing onder de bulgur. Werk af met de radijsscheuten en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 366 kcal
Vet 11.4 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 48.2 g
Suiker 17.8 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 13.4 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Domaine Saint André rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal