Butternut-bulgur met spinazie en rozijnen
Butternut-bulgur met spinazie en rozijnen

Butternut-bulgur met spinazie en rozijnen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 87.1 g
Suiker 34.8 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 19.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Schil de butternutpompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en meng er de lijfolie, de bruine suiker, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, peper en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Meng de pompoen, de spinazie en de rozijnen onder de bulgur. Bestrooi met de pompoenpitten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g butternutpompoen en snij in blokjes. Kook samen met 30 g bulgur en 30 g verse spinazie 15 min. gaar. Giet af. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Schil de butternutpompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en meng er de lijfolie, de bruine suiker, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, peper en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Meng de pompoen, de spinazie en de rozijnen onder de bulgur. Bestrooi met de pompoenpitten.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g butternutpompoen en snij in blokjes. Kook samen met 30 g bulgur en 30 g verse spinazie 15 min. gaar. Giet af. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 87.1 g
Suiker 34.8 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 19.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Pauly la Martinette A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal