- Bewaar

- Bewaar
Butternutsoep met hartige flensjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten .
-
Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes.
-
Snipper de ui, het knoflook en het rode pepertje fijn.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 min.
-
Voeg de venkelblokjes toe en laat enkele min. stoven.
-
Doe er de pompoenblokjes en de groentebouillon bij. Laat 15 min. koken en mix daarna tot een gladde soep. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Maak ondertussen de flensjes. Meng de bloem met de helft van het losgeklopte ei, de zure room en de melk. Roer er de chorizo onder.
-
Smelt de boter in een pan en bak kleine flensjes (ø 5 cm). Zet opzij en hou warm
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over de borden. Leg er een fl ensje in en lepel er wat mascarpone bovenop . Werk af met zwarte peper van de molen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten .
-
Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes.
-
Snipper de ui, het knoflook en het rode pepertje fijn.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 min.
-
Voeg de venkelblokjes toe en laat enkele min. stoven.
-
Doe er de pompoenblokjes en de groentebouillon bij. Laat 15 min. koken en mix daarna tot een gladde soep. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Maak ondertussen de flensjes. Meng de bloem met de helft van het losgeklopte ei, de zure room en de melk. Roer er de chorizo onder.
-
Smelt de boter in een pan en bak kleine flensjes (ø 5 cm). Zet opzij en hou warm
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over de borden. Leg er een fl ensje in en lepel er wat mascarpone bovenop . Werk af met zwarte peper van de molen.