Butternutsoep met hartige flensjes
Butternutsoep met hartige flensjes

Butternutsoep met hartige flensjes

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 166 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten .

  4. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes.

  6. Snipper de ui, het knoflook en het rode pepertje fijn.

  7. Klop het ei los.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 min.

  10. Voeg de venkelblokjes toe en laat enkele min. stoven.

  11. Doe er de pompoenblokjes en de groentebouillon bij. Laat 15 min. koken en mix daarna tot een gladde soep. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Maak ondertussen de flensjes. Meng de bloem met de helft van het losgeklopte ei, de zure room en de melk. Roer er de chorizo onder.

  13. Smelt de boter in een pan en bak kleine flensjes (ø 5 cm). Zet opzij en hou warm

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de soep over de borden. Leg er een fl ensje in en lepel er wat mascarpone bovenop . Werk af met zwarte peper van de molen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten .

  4. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes.

  6. Snipper de ui, het knoflook en het rode pepertje fijn.

  7. Klop het ei los.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 min.

  10. Voeg de venkelblokjes toe en laat enkele min. stoven.

  11. Doe er de pompoenblokjes en de groentebouillon bij. Laat 15 min. koken en mix daarna tot een gladde soep. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Maak ondertussen de flensjes. Meng de bloem met de helft van het losgeklopte ei, de zure room en de melk. Roer er de chorizo onder.

  13. Smelt de boter in een pan en bak kleine flensjes (ø 5 cm). Zet opzij en hou warm

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de soep over de borden. Leg er een fl ensje in en lepel er wat mascarpone bovenop . Werk af met zwarte peper van de molen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 166 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal