Cannelloni met kalfsgehakt, spinazie en ricotta

Cannelloni met kalfsgehakt, spinazie en ricotta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1157 kcal
Vet 58.8 g
Verzadigd vet 30 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 26.6 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 68.3 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de spinazie volledig ontdooien.

  4. Snipper de ui, het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat nog 2 min. stoven. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 15 min. sudderen. Kruid met de oregano, peper en zout.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar. Meng er de worcestersaus onder.

  10. Meng de ontdooide spinazie en de ricotta onder het gehakt. Kruid met peper en zout.

  11. Vul de cannelloni met de gehaktmengeling.

  12. Maak de bechamelsaus: smelt 30 g boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en eventueel cayennepeper of paprikapoeder.

  13. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en schik er de cannelloni op.

  14. Overgiet met de bechamelsaus en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven, bestrooi met de geraspte mozzarella en zet 5 min. onder de ovengrill.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met wat rucola.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de spinazie volledig ontdooien.

  4. Snipper de ui, het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat nog 2 min. stoven. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 15 min. sudderen. Kruid met de oregano, peper en zout.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar. Meng er de worcestersaus onder.

  10. Meng de ontdooide spinazie en de ricotta onder het gehakt. Kruid met peper en zout.

  11. Vul de cannelloni met de gehaktmengeling.

  12. Maak de bechamelsaus: smelt 30 g boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en eventueel cayennepeper of paprikapoeder.

  13. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en schik er de cannelloni op.

  14. Overgiet met de bechamelsaus en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven, bestrooi met de geraspte mozzarella en zet 5 min. onder de ovengrill.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met wat rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1157 kcal
Vet 58.8 g
Verzadigd vet 30 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 26.6 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 68.3 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal