Cantuccini
Cantuccini

Cantuccini

Dessert
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 3.2 g
Koolhydraat 22.6 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de citroen- en de limoenschil (niet het wit).

  4. Bereiding:
  5. (15 min. + 25 min. in de oven + minstens 30 min. rusten + afkoelen)

  6. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een grote mengkom.

  7. Voeg de eieren, de honing en de limoen- en citroenzeste toe, en kneed goed.

  8. Doe de amandelen en de pistachenoten erbij en kneed opnieuw goed zodat de noten mooi verdeeld zijn in het deeg.

  9. Rol 3 worsten van het deeg (Ø ± 4 cm) en duw lichtjes plat. Wikkel ze elk afzonderlijk in vershoudfolie en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verwijder de vershoudfolie en leg de worsten op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Snij in sneetjes van ± 2 cm dik (de oven mag aan blijven).

  13. Verdeel de koekjes over een bakplaat en bak nog eens 10 min.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de citroen- en de limoenschil (niet het wit).

  4. Bereiding:
  5. (15 min. + 25 min. in de oven + minstens 30 min. rusten + afkoelen)

  6. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een grote mengkom.

  7. Voeg de eieren, de honing en de limoen- en citroenzeste toe, en kneed goed.

  8. Doe de amandelen en de pistachenoten erbij en kneed opnieuw goed zodat de noten mooi verdeeld zijn in het deeg.

  9. Rol 3 worsten van het deeg (Ø ± 4 cm) en duw lichtjes plat. Wikkel ze elk afzonderlijk in vershoudfolie en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verwijder de vershoudfolie en leg de worsten op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Snij in sneetjes van ± 2 cm dik (de oven mag aan blijven).

  13. Verdeel de koekjes over een bakplaat en bak nog eens 10 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 3.2 g
Koolhydraat 22.6 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal