Catalaanse tortilla in de oven
Catalaanse tortilla in de oven

Catalaanse tortilla in de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 35.3 g
Koolhydraat 24.5 g
Eiwit 25.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in dunne schijfjes.

  3. Snipper intussen het bieslook fijn.

  4. Snij de chorizo in schijfjes en de ui in dunne ringen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de erwten 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Klop de eieren samen met de lichte room los in een kom. Voeg de emmentaler en het fijngesnipperde bieslook toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  9. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en verdeel er de aardappelschijfjes, de uiringen, de diepgevroren paprikareepjes, de erwten en de chorizo over. Meng goed en giet er het eiermengsel over.

  10. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog ± 10 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Lekker met een groene salade.

Tip

U kan de aardappelen ook de dag voordien koken. Zet ze dan gewoon in de koelkast en snij op het moment zelf in schijfjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in dunne schijfjes.

  3. Snipper intussen het bieslook fijn.

  4. Snij de chorizo in schijfjes en de ui in dunne ringen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de erwten 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Klop de eieren samen met de lichte room los in een kom. Voeg de emmentaler en het fijngesnipperde bieslook toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  9. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en verdeel er de aardappelschijfjes, de uiringen, de diepgevroren paprikareepjes, de erwten en de chorizo over. Meng goed en giet er het eiermengsel over.

  10. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog ± 10 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Lekker met een groene salade.

Tip

U kan de aardappelen ook de dag voordien koken. Zet ze dan gewoon in de koelkast en snij op het moment zelf in schijfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 35.3 g
Koolhydraat 24.5 g
Eiwit 25.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn El Coto D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal