Chateaubriand en orecchiette met knolselder
Chateaubriand en orecchiette met knolselder

Chateaubriand en orecchiette met knolselder

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 86.9 g
Suiker 6.1 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 57.4 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de knolselder en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de knolselder 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de lente-uitjes 1 min. Bestrooi met de bloem en overgiet met de melk. Meng goed tot een lichtgebonden saus.

  9. Voeg de knolselder toe aan de saus en kruid met peper en zout.

  10. Meng de saus onder de pasta.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en werk af met 2 à 3 sprietjes bieslook. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Schil 100 g knolselder en snij in blokjes. Snij 30 g steak chateaubriand fijn. 2 Kook de knolselder, het vlees en 30 g orecchiette (pasta) 10 min. in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de knolselder en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de knolselder 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de lente-uitjes 1 min. Bestrooi met de bloem en overgiet met de melk. Meng goed tot een lichtgebonden saus.

  9. Voeg de knolselder toe aan de saus en kruid met peper en zout.

  10. Meng de saus onder de pasta.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en werk af met 2 à 3 sprietjes bieslook. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat braadvocht over.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Schil 100 g knolselder en snij in blokjes. Snij 30 g steak chateaubriand fijn. 2 Kook de knolselder, het vlees en 30 g orecchiette (pasta) 10 min. in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 86.9 g
Suiker 6.1 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 57.4 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Argento Malbec Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal