Cheesecake met bosvruchten
Cheesecake met bosvruchten

Cheesecake met bosvruchten

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 30.6 g
Eiwit 7.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. afkoelen, liefst de dag voordien)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje.

  4. Verkruimel intussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Roer er de gesmolten boter onder.

  5. Bekleed een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en verdeel er de koekjesmengeling over. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat 1 u. afkoelen in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de witte chocolade au bainmarie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Snij intussen het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  10. Mix de roomkaas los samen met de vanillezaadjes en de vanillesuiker. Mix er een voor een de eieren onder tot u een gladde massa krijgt.

  11. Mix er de room en de gesmolten chocolade goed onder.

  12. Giet het beslag over de koekjesbodem. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Zet daarna in de koelkast, bij voorkeur 1 nacht.

  14. Afwerking:
  15. Werk de kaastaart af met de frambozen en de blauwe bessen. Strooi er de bloemsuiker door een zeefje over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. afkoelen, liefst de dag voordien)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje.

  4. Verkruimel intussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Roer er de gesmolten boter onder.

  5. Bekleed een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en verdeel er de koekjesmengeling over. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat 1 u. afkoelen in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de witte chocolade au bainmarie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Snij intussen het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  10. Mix de roomkaas los samen met de vanillezaadjes en de vanillesuiker. Mix er een voor een de eieren onder tot u een gladde massa krijgt.

  11. Mix er de room en de gesmolten chocolade goed onder.

  12. Giet het beslag over de koekjesbodem. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Zet daarna in de koelkast, bij voorkeur 1 nacht.

  14. Afwerking:
  15. Werk de kaastaart af met de frambozen en de blauwe bessen. Strooi er de bloemsuiker door een zeefje over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 30.6 g
Eiwit 7.6 g

Bekijk het recept digitaal