- Bewaar

- Bewaar
Cheesecake met bosvruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. afkoelen, liefst de dag voordien)
-
Smelt de boter in een steelpannetje.
-
Verkruimel intussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Roer er de gesmolten boter onder.
-
Bekleed een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en verdeel er de koekjesmengeling over. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat 1 u. afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de witte chocolade au bainmarie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Snij intussen het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Mix de roomkaas los samen met de vanillezaadjes en de vanillesuiker. Mix er een voor een de eieren onder tot u een gladde massa krijgt.
-
Mix er de room en de gesmolten chocolade goed onder.
-
Giet het beslag over de koekjesbodem. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Zet daarna in de koelkast, bij voorkeur 1 nacht.
-
Afwerking:
-
Werk de kaastaart af met de frambozen en de blauwe bessen. Strooi er de bloemsuiker door een zeefje over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. afkoelen, liefst de dag voordien)
-
Smelt de boter in een steelpannetje.
-
Verkruimel intussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Roer er de gesmolten boter onder.
-
Bekleed een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en verdeel er de koekjesmengeling over. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat 1 u. afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de witte chocolade au bainmarie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Snij intussen het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Mix de roomkaas los samen met de vanillezaadjes en de vanillesuiker. Mix er een voor een de eieren onder tot u een gladde massa krijgt.
-
Mix er de room en de gesmolten chocolade goed onder.
-
Giet het beslag over de koekjesbodem. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Zet daarna in de koelkast, bij voorkeur 1 nacht.
-
Afwerking:
-
Werk de kaastaart af met de frambozen en de blauwe bessen. Strooi er de bloemsuiker door een zeefje over.