Chili con carne met aardappeldeksel
Chili con carne met aardappeldeksel

Chili con carne met aardappeldeksel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 675 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 64.5 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de stengels selder en de wortelen in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en meng er de melk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Kruid met de cayennepeper, de komijn en de kaneel. Bak 10 min. goudbruin.

  10. Voeg de blokjes selder en wortel, de tomaten puree en de tomatenstukjes toe. Laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  11. Meng er de kidneybonen onder en kruid met peper en zout. Giet in een ovenschaal en verdeel er de aardappelpuree over.

  12. Bestrooi met het paneermeel en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

In deze ovenschotel kan u allerlei groenterestjes verwerken zoals courgette, paprika, aubergine, venkel …

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de stengels selder en de wortelen in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en meng er de melk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Kruid met de cayennepeper, de komijn en de kaneel. Bak 10 min. goudbruin.

  10. Voeg de blokjes selder en wortel, de tomaten puree en de tomatenstukjes toe. Laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  11. Meng er de kidneybonen onder en kruid met peper en zout. Giet in een ovenschaal en verdeel er de aardappelpuree over.

  12. Bestrooi met het paneermeel en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

In deze ovenschotel kan u allerlei groenterestjes verwerken zoals courgette, paprika, aubergine, venkel …

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 675 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 64.5 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Wijn Cono Sur Pinot Noir Reserva Especial - Casablanca Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal