- Bewaar

- Bewaar
Chili con carne met tortilla's
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooien + 20 min.)
-
Laat de paprikareepjes en de wortelen oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Verkruimel de helft van de tortillachips.
-
Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en giet af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de paprika, de wortelen en de selder 5 min. Voeg de tomatenpuree, 2 dl water, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de rode bonen toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het gehakt, de plakjes jalapeño en de maïs onder.
-
Verdeel het stoofpotje over een ovenschaal en verdeel er de verkruimelde tortillachips op. Werk af met de rest van de chips en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Bak 5 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.
-
Afwerking:
-
Serveer met de zure room.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooien + 20 min.)
-
Laat de paprikareepjes en de wortelen oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Verkruimel de helft van de tortillachips.
-
Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en giet af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de paprika, de wortelen en de selder 5 min. Voeg de tomatenpuree, 2 dl water, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de rode bonen toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het gehakt, de plakjes jalapeño en de maïs onder.
-
Verdeel het stoofpotje over een ovenschaal en verdeel er de verkruimelde tortillachips op. Werk af met de rest van de chips en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Bak 5 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.
-
Afwerking:
-
Serveer met de zure room.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië