Chili con carne met tortilla's
Chili con carne met tortilla's

Chili con carne met tortilla's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 32.9 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 15 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 39.5 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooien + 20 min.)

  3. Laat de paprikareepjes en de wortelen oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Snij de selder in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  6. Verkruimel de helft van de tortillachips.

  7. Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en giet af.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Haal uit de pan.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de paprika, de wortelen en de selder 5 min. Voeg de tomatenpuree, 2 dl water, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de rode bonen toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het gehakt, de plakjes jalapeño en de maïs onder.

  13. Verdeel het stoofpotje over een ovenschaal en verdeel er de verkruimelde tortillachips op. Werk af met de rest van de chips en bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Bak 5 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de zure room.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooien + 20 min.)

  3. Laat de paprikareepjes en de wortelen oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Snij de selder in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  6. Verkruimel de helft van de tortillachips.

  7. Spoel de maïs en de rode bonen onder koud water en giet af.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Haal uit de pan.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de paprika, de wortelen en de selder 5 min. Voeg de tomatenpuree, 2 dl water, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de rode bonen toe en laat 10 min. sudderen. Roer er het gehakt, de plakjes jalapeño en de maïs onder.

  13. Verdeel het stoofpotje over een ovenschaal en verdeel er de verkruimelde tortillachips op. Werk af met de rest van de chips en bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Bak 5 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de zure room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 32.9 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 15 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 39.5 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal