- Bewaar

- Bewaar
Chinese samballetjes in tomatensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Hak de cashewnoten fijn.
-
Verwijder 12 bladeren van Chinese kool en snij de rest van Chinese kool in héél fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en dompel de blanderen Chinese kool onder gedurende 2 min. Giet af en leg de bladeren open.
-
Doe het gehakt in een mengkom en roer er de cashewnoten, het paneermeel, de sambal en koriander onder. Breng op smaak met peepr en zout. Kneed alles goed samen.
-
Rol 12 gelijke balletjes en leg ze bovenaan een blad Chinese kool. Rol het blad rond het balletje (plooi de zijkanten naar de binnenkant alvorens op te rollen). Schik ze naast elkaar in een ovenschotel.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook aan samen met de ui. Voeg de koolreepjes toe en laat 3 à 5 min. mee stoven. Verdeel over de koolrolletjes.
-
Overgiet de schotel met de passata, kruid met peper en zout en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Hak de cashewnoten fijn.
-
Verwijder 12 bladeren van Chinese kool en snij de rest van Chinese kool in héél fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en dompel de blanderen Chinese kool onder gedurende 2 min. Giet af en leg de bladeren open.
-
Doe het gehakt in een mengkom en roer er de cashewnoten, het paneermeel, de sambal en koriander onder. Breng op smaak met peepr en zout. Kneed alles goed samen.
-
Rol 12 gelijke balletjes en leg ze bovenaan een blad Chinese kool. Rol het blad rond het balletje (plooi de zijkanten naar de binnenkant alvorens op te rollen). Schik ze naast elkaar in een ovenschotel.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook aan samen met de ui. Voeg de koolreepjes toe en laat 3 à 5 min. mee stoven. Verdeel over de koolrolletjes.
-
Overgiet de schotel met de passata, kruid met peper en zout en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).