Chinese samballetjes in tomatensaus
Chinese samballetjes in tomatensaus

Chinese samballetjes in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 983 kcal
Vet 56.8 g
Verzadigd vet 19.8 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 11 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 47.6 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Hak de cashewnoten fijn.

  6. Verwijder 12 bladeren van Chinese kool en snij de rest van Chinese kool in héél fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Breng lichtgezouten water aan de kook en dompel de blanderen Chinese kool onder gedurende 2 min. Giet af en leg de bladeren open.

  10. Doe het gehakt in een mengkom en roer er de cashewnoten, het paneermeel, de sambal en koriander onder. Breng op smaak met peepr en zout. Kneed alles goed samen.

  11. Rol 12 gelijke balletjes en leg ze bovenaan een blad Chinese kool. Rol het blad rond het balletje (plooi de zijkanten naar de binnenkant alvorens op te rollen). Schik ze naast elkaar in een ovenschotel.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook aan samen met de ui. Voeg de koolreepjes toe en laat 3 à 5 min. mee stoven. Verdeel over de koolrolletjes.

  13. Overgiet de schotel met de passata, kruid met peper en zout en bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Hak de cashewnoten fijn.

  6. Verwijder 12 bladeren van Chinese kool en snij de rest van Chinese kool in héél fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Breng lichtgezouten water aan de kook en dompel de blanderen Chinese kool onder gedurende 2 min. Giet af en leg de bladeren open.

  10. Doe het gehakt in een mengkom en roer er de cashewnoten, het paneermeel, de sambal en koriander onder. Breng op smaak met peepr en zout. Kneed alles goed samen.

  11. Rol 12 gelijke balletjes en leg ze bovenaan een blad Chinese kool. Rol het blad rond het balletje (plooi de zijkanten naar de binnenkant alvorens op te rollen). Schik ze naast elkaar in een ovenschotel.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook aan samen met de ui. Voeg de koolreepjes toe en laat 3 à 5 min. mee stoven. Verdeel over de koolrolletjes.

  13. Overgiet de schotel met de passata, kruid met peper en zout en bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 983 kcal
Vet 56.8 g
Verzadigd vet 19.8 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 11 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 47.6 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal