- Bewaar

- Bewaar
Chocolade-kokostaart met blauwe bessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rol het deeg uit in een taartvorm (Ø 24 cm).
-
Breek de chocolade in stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier over. Vul met bakparels of droge bonen en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de bakparels of bonen. Haal het deeg uit de vorm en laat afkoelen.
-
Verwarm intussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de kaneel, een snuifje zout en de ahornsiroop toe en meng goed onder elkaar.
-
Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat afkoelen.
-
Giet het mengsel in de taartvorm. Laat 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de rand van de taart met het kokospoeder. Verdeel de blauwe bessen over het midden en schik er de blaadjes munt tussen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rol het deeg uit in een taartvorm (Ø 24 cm).
-
Breek de chocolade in stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier over. Vul met bakparels of droge bonen en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de bakparels of bonen. Haal het deeg uit de vorm en laat afkoelen.
-
Verwarm intussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de kaneel, een snuifje zout en de ahornsiroop toe en meng goed onder elkaar.
-
Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat afkoelen.
-
Giet het mengsel in de taartvorm. Laat 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de rand van de taart met het kokospoeder. Verdeel de blauwe bessen over het midden en schik er de blaadjes munt tussen.