Chocolade-kokostaart met blauwe bessen
Chocolade-kokostaart met blauwe bessen

Chocolade-kokostaart met blauwe bessen

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 221.1 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 29.2 g
Suiker 13 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rol het deeg uit in een taartvorm (Ø 24 cm).

  4. Breek de chocolade in stukken.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier over. Vul met bakparels of droge bonen en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de bakparels of bonen. Haal het deeg uit de vorm en laat afkoelen.

  8. Verwarm intussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de kaneel, een snuifje zout en de ahornsiroop toe en meng goed onder elkaar.

  9. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat afkoelen.

  10. Giet het mengsel in de taartvorm. Laat 4 u. opstijven in de koelkast.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de rand van de taart met het kokospoeder. Verdeel de blauwe bessen over het midden en schik er de blaadjes munt tussen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rol het deeg uit in een taartvorm (Ø 24 cm).

  4. Breek de chocolade in stukken.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier over. Vul met bakparels of droge bonen en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de bakparels of bonen. Haal het deeg uit de vorm en laat afkoelen.

  8. Verwarm intussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de kaneel, een snuifje zout en de ahornsiroop toe en meng goed onder elkaar.

  9. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat afkoelen.

  10. Giet het mengsel in de taartvorm. Laat 4 u. opstijven in de koelkast.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de rand van de taart met het kokospoeder. Verdeel de blauwe bessen over het midden en schik er de blaadjes munt tussen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 221.1 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 29.2 g
Suiker 13 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal