- Bewaar

- Bewaar
Chocoladecake met mascarpone en seizoenfruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de chocolade smelten au bain-marie (plaats een kom in een kookpot met heet water en zet op het vuur).
-
Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren en klop het eiwit stijf.
-
Snij het fruit in kleinere stukjes.
-
Bereiding:
-
Meng 125 g boter (op kamertemperatuur) met de bloemsuiker en 2 eieren tot een luchtig mengsel. Roer er de gesmolten chocolade onder.
-
Zeef de bloem en voeg beetje bij beetje toe. Mix alles tot een luchtig mengsel.
-
Giet het deeg in een beboterde cakevorm en laat 50 min. bakken in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Klop 2 eidooiers samen met 2 eetl. suiker tot een witte, gladde massa. Meng er de mascarpone en de marsala onder. Roer er voorzichtig met een houten lepel het stijfgeklopte eiwit onder.
-
Snij de afgekoelde cake in sneetjes van 1,5 cm dik.
-
Afwerking:
-
Verdeel 2 sneetjes chocoladecake op elk bord, lepel er het mascarponemengsel over en garneer met het verse fruit.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de chocolade smelten au bain-marie (plaats een kom in een kookpot met heet water en zet op het vuur).
-
Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren en klop het eiwit stijf.
-
Snij het fruit in kleinere stukjes.
-
Bereiding:
-
Meng 125 g boter (op kamertemperatuur) met de bloemsuiker en 2 eieren tot een luchtig mengsel. Roer er de gesmolten chocolade onder.
-
Zeef de bloem en voeg beetje bij beetje toe. Mix alles tot een luchtig mengsel.
-
Giet het deeg in een beboterde cakevorm en laat 50 min. bakken in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Klop 2 eidooiers samen met 2 eetl. suiker tot een witte, gladde massa. Meng er de mascarpone en de marsala onder. Roer er voorzichtig met een houten lepel het stijfgeklopte eiwit onder.
-
Snij de afgekoelde cake in sneetjes van 1,5 cm dik.
-
Afwerking:
-
Verdeel 2 sneetjes chocoladecake op elk bord, lepel er het mascarponemengsel over en garneer met het verse fruit.