Chocoladecake met mascarpone en seizoenfruit
Chocoladecake met mascarpone en seizoenfruit

Chocoladecake met mascarpone en seizoenfruit

1 u. 15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1078 kcal
Vet 61 g
Koolhydraat 114.1 g
Eiwit 15.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de chocolade smelten au bain-marie (plaats een kom in een kookpot met heet water en zet op het vuur).

  3. Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren en klop het eiwit stijf.

  4. Snij het fruit in kleinere stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng 125 g boter (op kamertemperatuur) met de bloemsuiker en 2 eieren tot een luchtig mengsel. Roer er de gesmolten chocolade onder.

  7. Zeef de bloem en voeg beetje bij beetje toe. Mix alles tot een luchtig mengsel.

  8. Giet het deeg in een beboterde cakevorm en laat 50 min. bakken in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Klop 2 eidooiers samen met 2 eetl. suiker tot een witte, gladde massa. Meng er de mascarpone en de marsala onder. Roer er voorzichtig met een houten lepel het stijfgeklopte eiwit onder.

  10. Snij de afgekoelde cake in sneetjes van 1,5 cm dik.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel 2 sneetjes chocoladecake op elk bord, lepel er het mascarponemengsel over en garneer met het verse fruit.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de chocolade smelten au bain-marie (plaats een kom in een kookpot met heet water en zet op het vuur).

  3. Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren en klop het eiwit stijf.

  4. Snij het fruit in kleinere stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng 125 g boter (op kamertemperatuur) met de bloemsuiker en 2 eieren tot een luchtig mengsel. Roer er de gesmolten chocolade onder.

  7. Zeef de bloem en voeg beetje bij beetje toe. Mix alles tot een luchtig mengsel.

  8. Giet het deeg in een beboterde cakevorm en laat 50 min. bakken in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Klop 2 eidooiers samen met 2 eetl. suiker tot een witte, gladde massa. Meng er de mascarpone en de marsala onder. Roer er voorzichtig met een houten lepel het stijfgeklopte eiwit onder.

  10. Snij de afgekoelde cake in sneetjes van 1,5 cm dik.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel 2 sneetjes chocoladecake op elk bord, lepel er het mascarponemengsel over en garneer met het verse fruit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1078 kcal
Vet 61 g
Koolhydraat 114.1 g
Eiwit 15.7 g

Bekijk het recept digitaal