- Bewaar

- Bewaar
Chocoladepavlova's met slagroom en vers fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Schil de halve mango en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Klop de eiwitten goed stijf met de mixer. Voeg daarna de suiker lepel per lepel toe en blijf goed kloppen tot een glanzend mengsel. Schep er voorzichtig het vanille-aroma, de maïzena en de azijn onder. Meng lichtjes met de gesmolten chocolade, zodat er lijntjes in het stijfgeklopte eiwit komen.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet er eventueel een kop omgekeerd op en trek met een potlood lijntjes rond de rand. Maak zo 4 rondjes. Schep het eiwitmengsel in de rondjes en maak in het midden van elk rondje een kuiltje.
-
Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat ± 50 min. bakken. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de meringues zo ± 3 u. afkoelen.
-
Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de room op met de bloemsuiker.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slagroom over de meringues en werk af met het fruit en de geroosterde amandelschilfers
Makkelijk vooraf klaar U kan de meringues makkelijk de dag vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog af te werken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Schil de halve mango en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Klop de eiwitten goed stijf met de mixer. Voeg daarna de suiker lepel per lepel toe en blijf goed kloppen tot een glanzend mengsel. Schep er voorzichtig het vanille-aroma, de maïzena en de azijn onder. Meng lichtjes met de gesmolten chocolade, zodat er lijntjes in het stijfgeklopte eiwit komen.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet er eventueel een kop omgekeerd op en trek met een potlood lijntjes rond de rand. Maak zo 4 rondjes. Schep het eiwitmengsel in de rondjes en maak in het midden van elk rondje een kuiltje.
-
Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat ± 50 min. bakken. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de meringues zo ± 3 u. afkoelen.
-
Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de room op met de bloemsuiker.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slagroom over de meringues en werk af met het fruit en de geroosterde amandelschilfers
Makkelijk vooraf klaar U kan de meringues makkelijk de dag vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog af te werken.