Chocoladepavlova's met slagroom en vers fruit
Chocoladepavlova's met slagroom en vers fruit

Chocoladepavlova's met slagroom en vers fruit

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Schil de halve mango en snij in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  7. Klop de eiwitten goed stijf met de mixer. Voeg daarna de suiker lepel per lepel toe en blijf goed kloppen tot een glanzend mengsel. Schep er voorzichtig het vanille-aroma, de maïzena en de azijn onder. Meng lichtjes met de gesmolten chocolade, zodat er lijntjes in het stijfgeklopte eiwit komen.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet er eventueel een kop omgekeerd op en trek met een potlood lijntjes rond de rand. Maak zo 4 rondjes. Schep het eiwitmengsel in de rondjes en maak in het midden van elk rondje een kuiltje.

  9. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat ± 50 min. bakken. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de meringues zo ± 3 u. afkoelen.

  10. Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Klop de room op met de bloemsuiker.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de slagroom over de meringues en werk af met het fruit en de geroosterde amandelschilfers

Tip

Makkelijk vooraf klaar U kan de meringues makkelijk de dag vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog af te werken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Schil de halve mango en snij in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  7. Klop de eiwitten goed stijf met de mixer. Voeg daarna de suiker lepel per lepel toe en blijf goed kloppen tot een glanzend mengsel. Schep er voorzichtig het vanille-aroma, de maïzena en de azijn onder. Meng lichtjes met de gesmolten chocolade, zodat er lijntjes in het stijfgeklopte eiwit komen.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet er eventueel een kop omgekeerd op en trek met een potlood lijntjes rond de rand. Maak zo 4 rondjes. Schep het eiwitmengsel in de rondjes en maak in het midden van elk rondje een kuiltje.

  9. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat ± 50 min. bakken. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de meringues zo ± 3 u. afkoelen.

  10. Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Klop de room op met de bloemsuiker.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de slagroom over de meringues en werk af met het fruit en de geroosterde amandelschilfers

Tip

Makkelijk vooraf klaar U kan de meringues makkelijk de dag vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog af te werken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 4.6 g

Bekijk het recept digitaal