- Bewaar

- Bewaar
Chocoladetaart met frambozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Breek de pure chocolade in stukken.
-
Plet 12 frambozen en meng met de confituur.
-
Maak schilfers van de witte chocolade.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 225 g pure chocolade met 175 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg het vanillearoma toe.
-
Meng ondertussen het amandelpoeder met de bloem en een snuifje zout.
-
Klop de eieren met de kloppers van een mixer in een kom tot hun volume verdubbeld is.
-
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop nog 1 min.
-
Roer de gesmolten chocolade onder de eieren. Voeg de helft van het amandelmengsel toe en meng. Voeg de rest toe en roer tot een homogeen beslag.
-
Vet 2 springvormen (Ø 24 cm) in met 1 eetl. boter en verdeel er het beslag over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Neem de taarten uit hun vormen en laat afkoelen.
-
Besmeer er één met de frambozenconfituur. Leg er de andere taart op.
-
Voor de ganache: breng de room aan de kook in een steelpan. Neem van het vuur en smelt er 140 g pure chocolade in. Roer tot een dikke crème.
-
Verdeel de ganache over de taart en versier met de rest van de frambozen. Laat afkoelen. Bestrooi met schilfers witte chocolade voor het opdienen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Breek de pure chocolade in stukken.
-
Plet 12 frambozen en meng met de confituur.
-
Maak schilfers van de witte chocolade.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 225 g pure chocolade met 175 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Voeg het vanillearoma toe.
-
Meng ondertussen het amandelpoeder met de bloem en een snuifje zout.
-
Klop de eieren met de kloppers van een mixer in een kom tot hun volume verdubbeld is.
-
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop nog 1 min.
-
Roer de gesmolten chocolade onder de eieren. Voeg de helft van het amandelmengsel toe en meng. Voeg de rest toe en roer tot een homogeen beslag.
-
Vet 2 springvormen (Ø 24 cm) in met 1 eetl. boter en verdeel er het beslag over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Neem de taarten uit hun vormen en laat afkoelen.
-
Besmeer er één met de frambozenconfituur. Leg er de andere taart op.
-
Voor de ganache: breng de room aan de kook in een steelpan. Neem van het vuur en smelt er 140 g pure chocolade in. Roer tot een dikke crème.
-
Verdeel de ganache over de taart en versier met de rest van de frambozen. Laat afkoelen. Bestrooi met schilfers witte chocolade voor het opdienen.