Citroencake met maanzaad en creamy topping
Citroencake met maanzaad en creamy topping

Citroencake met maanzaad en creamy topping

1 u. 20 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 29 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.

  4. Doe 180 g boter en de rietsuiker in een mengkom en klop met de kloppers van de mixer tot een romige massa.

  5. Klop er de eieren een voor een onder. Klop er daarna de speltbloem en het bakpoeder onder.

  6. Voeg de Griekse yoghurt, het maanzaad, de citroenzeste en de helft van het citroensap toe. Mix goed onder elkaar zodat de maanzaadjes mooi verdeeld zijn.

  7. Vet een cakevorm in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  9. Meng de roomkaas met de bloemsuiker en de rest van het citroensap. Besmeer er de afgekoelde cake mee.

Tip

Serveert u de cake niet meteen? Wacht dan met smeren tot le moment suprême. Bewaar de topping intussen in de koelkast en de cake op kamertemperatuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.

  4. Doe 180 g boter en de rietsuiker in een mengkom en klop met de kloppers van de mixer tot een romige massa.

  5. Klop er de eieren een voor een onder. Klop er daarna de speltbloem en het bakpoeder onder.

  6. Voeg de Griekse yoghurt, het maanzaad, de citroenzeste en de helft van het citroensap toe. Mix goed onder elkaar zodat de maanzaadjes mooi verdeeld zijn.

  7. Vet een cakevorm in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  9. Meng de roomkaas met de bloemsuiker en de rest van het citroensap. Besmeer er de afgekoelde cake mee.

Tip

Serveert u de cake niet meteen? Wacht dan met smeren tot le moment suprême. Bewaar de topping intussen in de koelkast en de cake op kamertemperatuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 29 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Prosecco D.O.C. Bacio della Luna brut

Bekijk het recept digitaal